• 0572-363023
  • info@fysiofits.nl
  • Praktijk open: Ma - Do: 08.00 tot 21.00 uur & Vr: 08.00 tot 17.00 uur & Za: 9.00 tot 12.00 uur
    Telefonisch bereikbaar: Werkdagen: 09.00 tot 12.30 uur. Buiten deze tijden kunt u gebruik maken van de voicemail (u wordt dan teruggebeld).
    Bereikbaar via whatsapp: 06 81 99 60 01
      

Sportfysiotherapie

 

Elke fanatieke sporter heeft weleens te maken met een pijnlijke blessure. Door overbelasting, een verkeerde techniek, of door een overtreding van de tegenstander. In zo’n geval is het belangrijk om zo snel mogelijk een diagnose te stellen en een behandelplan te maken.

FysioFits is gespecialiseerd in sportrevalidatie. Wij behandelen uw sportblessure op een unieke manier (die we hierna toelichten). En natuurlijk geven wij u graag advies en voorlichting om blessures in de toekomst te voorkomen. Daarnaast kunnen we u adviseren en begeleiden wanneer u wilt starten met sporten.

Return To Play Model
Wij werken met een unieke behandelmethode. Met behulp van het Return To Play Model doen we eerst uitgebreid onderzoek naar uw motoriek en naar de oorzaak van de blessure. Met hulp van deze resultaten maken we een analyse van de sporter en stellen we een behandelplan op zodat u veilig en snel herstelt.

In de afspraken hierna krijgt u revalidatietraining op maat, volgens het behandelplan. Zonodig wordt het plan tussentijds aangepast; wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om naar uw lichaam te luisteren!

In de afspraken die hierop volgen krijgt u revalidatietraining zoals wij dit in het behandelplan hebben beschreven. En mocht het nodig zijn, passen wij dit behandelplan ook gewoon aan.

Wanneer naar een sportfysiotherapeut?
>> Als u een (sport)blessure heeft aan spieren en gewrichten, zoals enkelverzwikking en schouderluxatie.
>> Als u hulp nodig heeft bij het revalideren na een chronische sportblessure, zoals overbelasting klachten van de knie.
>> Als u moet revalideren na een operatie.
>> Als u uw techniek wilt verbeteren ter preventie van blessures.
>> Als u advies wilt bij het beginnen met sporten, maar niet weet hoe u dat moet aanpakken.
>> Als sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie bij kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen.

Een afspraak maken? Bel 0572-363023